Pardicsomlé készítés

Szerző: Vendesz KFT Közzétéve:

Cikkünkben lépésről lépésre végig vesszük miként készíthetsz tökéletes paradicsomlevet.

Az első lépés a paradicsomok leszüretelése vagy megvásárlása után a paradicsomok alapos mosása és a szárak eltávolítása. Amennyiben még vásárlás (vagy palántázás) előtt állunk akkor érdemes a lé paradicsomot választani a kisebb szárazanyag tartalom miatt.

A második lépés a paradicsomok darabolása. A darabolásnál a csumát és a hibás részeket kivágjuk. nem szükséges azonban egyenlő méretűre vágni. Amennyiben a paradicsomod nagyon kemény állagú, vagy a passzírozást szeretnénk megkönnyíteni érdemes néhány percet előfőzni darabolás előtt .

A harmadik lépés a passzírozás. Egy jó passzírozó kincset ér ebben a fázisban. Bármilyen eszközzel is dolgozunk, érdemes többször átmenni az alapanyagon, hogy kinyerjük a lehető legtöbb levet a paradicsomból.

A negyedik lépés a főzés. Forrástól számított kb. 10 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ízlés szerint adagolhatunk hozzá cukrot, de nem muszáj. A fűszerezés lehetséges, de ezzel csökkentjük a felhasználási módok számát.

 Az ötödik lépés a kitöltés. A tisztára mosott üvegekbe merjük a még forró paradicsomlevet, majd alaposan lezárjuk azokat. Csipetnyi nátrium benzonátot, vagy borkősavat tegyél a tetejére. Érdemes teljesen teletölteni az üvegeket, csökkentve a megromlás esélyét. Befőző celofánnal tovább csökenthetjük a megromlás esélyét.

A hatodik lépés a dunsztolás. Könnyen készíthetünk dunsztot egy karton dobozból és pokrócokból vagy dunyhából. A jó dunsztban két napig is melegen tarthatod a levet ezután érdemes kiszedni és eltenni a paradicsomlevet.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0
X