Első randi egy vas serpenyővel.

Ezt a blogot azért hívtuk életre hogy teret adjunk a csapatunk, vásárlóink, szubjektív gondolatainak illetve tapasztalatainak széles körű megosztására. Az itt megjelenő írások a szórakoztatást, együttgondolkodást szolgálják, nem axiómák tárháza.

első randi egy vas serpenyővel

Nagyjából egy hónapja pihent egy vas serpenyő a konyhaszekrényemben, néha rányitottam az ajtót és megígértem neki hogy hamarosan elkezdem használni. Az ok, amiért halogattam a használatot nem más, mint a beavatás réme. Nem lehet ugyanis ajtóstól rontani a házba, elő kell készíteni a serpenyőt. Az előkészítés egy alapos mosogatással kezdődött, hogy a gyári olajfilmet eltávolítsam, ehhez használtam mosogatószert, amit később már nem javallott. A pezsgőfürdő után szauna következett, azaz ki kellett égetnem az edényt. A gyári előírások szerint valamilyen nagy hőterhelésnek kitehető zsiradékkal kell bekenni a serpenyő belsejét, én sertés zsírt választottam erre a célra (ami hogy jó választás volt-e nem tudom még) majd a teraszon elkezdtem hevíteni a serpenyőt addig a pontig ameddig el nem kezdett füstölni a zsír, majd elzártam a gázt. Hagytam, hogy őfelsége lehűtse magát, majd langyos vízzel megfürdettem. A gyári leírás diktálta a langyos vizet, azt nem tudom, hogy ki találta ki, hogy a langyos víz majd lehozza a felesleges zsírt, de nem tette. Megtette ellenben egy papírtörlő. A wellness utáni pihenéshez egy olíva olajos pakolást tettem fel, amit papírtörlővel oszlattam el. Ezután a kicsi szívét megmelengetve, kerámialapon melegítettem rá az olívaolajat. Ezután visszatért a szekrény nyugalmába.

vas serpenyő

A második randi nem váratott sokáig magára, most azonban már étel készült a vas serpenyőbe. Nem egy fine dining vacsora volt a program, csak egy fasírt sült bő olajban, amiből keveset tudhattam meg újdonsült trófeámról, az azonban kiderült, hogy kiválóan tartja a hőt és egyenletesen sül benne az étel. A fürdés itt már rutinosabban ment a még meleg de már nem tűz forró edénybe öntöttem 2dl vizet (természetesen az olajat előtte kiöntöttem a kis olajleadós üvegembe)majd megforgattam és kiöntöttem. Ezután jött a papírtörlős olajozós szeánsz, majd a szekrény.

Ezt a kapcsolatot hosszú távra tervezem mivel meguntam a sok könnyűvérű serpenyő cserélgetését. A továbbiakban be fogok róla számolni, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket ez a vas serpenyő vagy viharos módon elválnak útjaink.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0
X