Rossz étvágyú gyermek? Oldjuk meg kreatívan.

Ezt a blogot azért hívtuk életre hogy teret adjunk a csapatunk, vásárlóink, szubjektív gondolatainak illetve tapasztalatainak széles körű megosztására. Az itt megjelenő írások a szórakoztatást, együttgondolkodást szolgálják, nem axiómák tárháza.

A gyerekek sokkal szívesebben esznek meg olyan ételeket amik érdekesek számukra. Van mikor könnyű győzelmet aratunk, ilyen volt mikor a spenótot átneveztük dínók ebédjére, van amikor azonban trükkökhöz kell folyamodnunk. az alábbiakban néhány eszközt mutatok amivel feldobhatod kicsit a gyerkőc ételét.

Smile palacsintasütő:

Ezzel a kis előre formázott palacsinta vagy tükörtojás sütővel rengeteg kreatív megoldásra van lehetőségünk. akár egy kis sajtot is beledobhatunk és megpiríthatjuk mint egy raclette sütővel, vagy a krumplipürébe is belesüthetjük a mosolygós arcocskát. De a kis átmérőlyű palacsintáknak köszönhetően néhány palacsintából már palacsintatortát készíthetünk, ennek a sós verziója ha a palacsinták közé bolognai mártást teszünk így egy apró lasagne formát kapunk.

Julienne hámozó:

Egy viszonylag olcsó kis eszköz amit akkor érdemes bevetni ha a zöldségek számítanak mumusnak. Ez a hámozó vékony kis csíkokra szeli a zöldséget. Répával, uborkával, paprikával érdemes próbálkozni majd a szendvicsre halmozni.

Kiszúró formák:

A mindenki által jól ismert mézeskalács kiszúrókkal ötletes szendvicseket készíthetünk, sőt akár egy komplett képet is készíthetünk a tányérra amiről mesélve a gyermek észrevétlenül falja fel a vacsoráját.

Gyermekevőeszközök:

A saját evőeszköz, vagy tányér néha motiválhatja a gyermeket hiszen a saját evőeszköz miatt az ételt is sokkal inkább magáénak érezheti.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0
X