Leírás
Kosárka forma, sütőforma
Átmérő :5/3 ( fent/lent
magassága 1,7cm
A készlet tartalma 20 db mini kosárka forma Alak Kerek Anyag Fém Átmérő 4.7cm Magasság 1.7cm Tisztítás Mosogatás karcmentes mosószerrel. Használat előtt a formát karcmentes mosogatószerrel jól mossuk ki és töröljük szárazra! Minden sütés előtt kenjük be zsiradékkal és lisztezzük ki! A forma aljának átmérője 3 cm Csokoládés diós kosárka Hozzávalók: tésztához: 30 dkg liszt 20 dkg hideg vaj 10 dkg porcukor 1 tojássárgája 1/2 kávéskanál sütőpor a töltelékhez: 20 dkg darált dió 10 dkg porcukor 3 tojásfehérje 1/2 kávéskanál őrölt fahéj 1/2 citrom reszelt héja 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt) a díszítéshez: olvasztott csokoládé, dió Elkészítés: A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Belegyúrjuk a többi alapanyagot, utána fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát. Ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk. A tésztakorongokat kivajazott muffinformába vagy kosárkaformába igazítjuk. A töltelékhez a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A többi hozzávalót összekeverjük, aztán óvatosan beleforgatjuk a habba. A tésztakosárkákat ezzel a diós habbal töltjük meg, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük őket. A sütemények tetejét olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük. Tipp: mielőtt megtöltjük, a kosárkák aljába tehetünk egy-egy szem rumosmeggyet vagy egy-egy kávéskanál pikáns lekvárt. Dió helyett mandulát vagy mogyorót is használhatunk.