:::::R_23BI_SOUS VIDE SZETT SOUSVIDE FŐZŐ+ VÁKUUMCSOMAGOLÓ+ TÖMLŐ SVCSSTETT

74 410,0 Ft /Csomag

Forgalmazó: Vendesz KFT Származási hely: EU
#23BI__/cs
0206

Elfogyott

Levelet kérek ha megérkezik.

Cikkszám: E5DD Kategória:

Leírás

Sous Vide szett

Sous Vide szett, a komplett csomag tartalma:

  • 1 db sous vide készülék: 8 literes kád, digitális kijelző, teljesítmény: 800 Watt
  • 1 db vákuumgép: kézi indítású automata vákuumozás, akár 30 cm széles tasakhoz is használható
  • 1 tekercs 20 cm széles 6 méter hosszú légcsatornás vákuumtömlő
  • 1 tekercs 30 cm széles 6 méter hosszú légcsatornás vákuumtömlő

Mi a szuvidolás?

A „sous vide”, vagyis „vákuum” alatt eljárás lényege, hogy az alapanyagot – ami legtöbbször hús, de lehet zöldség is – vákuumcsomagolják, majd több órán át (akár napokig is) viszonylag alacsony (általában 50-60 ℃), egyenletes hőmérsékletű vízfürdőben kezelik.

Hogyan szuvidoljunk?

A vákuumgép eltávolítja a levegőt, majd lehegeszti a tasakot. A vákuum a termék belsejébe préseli a fűszereket és a pácot. A vákuumfóliázó gép már önmagában is jó befektetés: bármilyen főtt ételt, akár szószokat is hosszan frissen tart. Mivel a vákuumozott élelmiszer nem fog baktériumokkal, penésszel kapcsolatba lépni, maradékokat, fel nem használt nyersanyagokat is elcsomagolhatunk így. Hűtőben, mélyhűtőben tárolva minden nap pillanatok alatt friss fogásokat tálalhatunk.

A légmentes zacskóban a fűszerezett hús vagy zöldség kíváló íztartású. A vákuumcsomagolt élelmiszer a sous vide gép tartályába kerül. A szuvidolási hőfok és időtartam függ az alapanyagtól, annak mennyiségétől, illetve vastagságától. 1-2 óra, vagy annál több: ezalatt viszont nyugodt szívvel foglalkozhat egyéb teendőivel, nem kell percenként ránézni. Akár el is mehet otthonról. A sous vide gép folyamatosan tizedfok pontossággal kezeli a terméket, és ez a pontosság a technológia kulcsa.

Ha tárolni szeretné, hőkezelés után a termék hőmérsékletét gyorshűtéssel csökkenteni kell, így legalább 3 hétig tárolhatja minőségromlás nélkül.

Érdekelhetnek még…